Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Ευανθία Ρεμπούτσικα





Η Ευανθία Ρεμπούτσικα (γενν. 15 Νοεμβρίου 1958) είναι Ελληνίδα μουσικός και συνθέτης.

Βιογραφία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κάτω Αχαΐα Πατρών. Είναι ένα από τα τέσσερα αδέλφια της οικογένειας Ρεμπούτσικα μαζί με την Ιωάννα, τον Πλούταρχο και τη Μαρία. Ο πατέρας τους ήταν ιδιοκτήτης του κινηματογράφου REX. Ξεκίνησε να μαθαίνει βιολί σε ηλικία 6 ετών, φοιτώντας στο Ωδείο Πατρών με καθηγητές τον Μιλτιάδη Παπανικολάου και τον Ακίνδυνο Καϊμάκη. Το κουαρτέτο των αδελφών Ρεμπούτσικα περιοδεύει στην Ελλάδα και το εξωτερικό και το 1970 μετακόμισε στην Αθήνα όπου και συνέχισε τις σπουδές της στη μουσική, με δάσκαλο τον Τάτση Αποστολίδη στο Ωδείο Αθηνών και στη συνέχεια με τον Στέλιο Καφαντάρη στο Ελληνικό Ωδείο. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές.

Από το 1970 μέχρι το 1979, η Ευανθία Ρεμπούτσικα συνεργάζεται με σπουδαίους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές, συνεργασίες που συνεχίζονται και μετά το 1979 όταν επιστρέφει από το Παρίσι, ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην École Normale de Musique.

Ακολουθούν συνεργασίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα του τρίτου προγράμματος καθώς και με τη Σύγχρονη Ορχήστρα της ΕΡΤ, με την οποία περιοδεύει και κατά την παρουσίαση του "Αξιον Εστί" με το Μίκη Θεοδωράκη.
Δισκογραφική δουλειά
Αλμπουμ[
ΈτοςΤίτλοςΣυνεργασίαΕκδόσεις
2000 Μικρές ιστορίες 1
2007 Ο χορός των άστρων Έλλη Πασπαλά και Ελένη Ζιώγα 1

2012 Για που τραβάς ελπίδα Άλκηστις Πρωτοψάλτη 1

Soundtracks[
ΈτοςΤίτλοςΕκδόσεις
2003 Πολίτικη κουζίνα 3



2004 Φωνή Αιγαίου 1

2006 Babam ve Oglum 2

Single
ΈτοςΤίτλοςΕκδόσεις
2002 Alma Libre 1

Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Ευανθία Ρεμπούτσικα, άρθρο στον ιστότοπο Mousikorama.gr
Evanthia Reboutsika, πληροφορίες στον ιστότοπο της IMDb. (Αγγλικά)

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα από τη Σχολή της Χάλκης Σεπ 2010



- Μέσα από Σένα




Ευανθία Ρεμπούτσικα στον κήπο του μέγαρου μουσικής 2013
https://vimeo.com/70819742













Πηγή :  http://el.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου