Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Yann Tiersen

Γιαν Τιρσέν

O Γιάν Τιρσέν σε συναυλία το 2007
Πληροφορίες
Όνομα Yann Tiersen
Ημ. Γέννησης 23 Ιουνίου 1970(45 ετών)
Καταγωγή Βρέστη, Βρετάνη, Γαλλία
Eίδος Μινιμαλιστική μουσική,Αβάν-γκαρντΠοστ ροκ,ΦολκτρόνικαΜπαλ-μουζέτ
Ιδιότητες Συνθέτης
Μουσικά όργανα ΠιάνοΒιολίΑκορντεόν,ΚιθάραΦωνητικά, κ.α.
Παρουσία 1995-σήμερα
Δισκογραφική εταιρεία Sine Terra Firma, Ici, d'ailleurs..., EMI, Virgin, Mute, ANTI-
Ιστοσελίδα yanntiersen.com


Ο Γιαν Τιρσέν (γαλλ.:Yann Tiersen, γενν.: 23 Ιουνίου 1970) είναι Γάλλος["Yann Tiersen: not only about Amelie", cafebabel.com, 6 Απριλίου 2007 ]["Interview: Yann Tiersen" MusicOMH, 5 Σεπτεμβρίου 2002]μουσικός και συνθέτης, γνωστός για τη μουσική του μεταβλητότητα, τιςμινιμαλιστικές συνθέσεις με επιρροές από κλασική μουσική["Yann Tiersen: Artist Biography by Heather Phares", allmusic.com], και τη δεξιοτεχνία του σε πολλά όργανα["Yann Tiersen at the Highline Ballroom: Pure Magic", flowersinagun.com, 5 Ιουνίου 2014]. Τα περισσότερα από τα κομμάτια του περιλαμβάνουν πιάνοακορντεόνκιθάραξυλόφωνομελόντικα και βιολί.

Έχοντας γίνει ευρύτερα γνωστός από τα σάουντρακ των ταινιών Αμελί και Good Bye Lenin!, πολλοί τον έχουν χαρακτηρίσει ως συνθέτη για σάουντρακ. Ο ίδιος έχει δηλώσει: "Δεν είμαι συνθέτης και πραγματικά δεν έχω κλασικό μπακγκράουντ. Ποτέ δεν έφτιαξα σάουντρακ για την Αμελί. Αυτό περιλάμβανε παλαιότερα κομμάτια από τα πρώτα μου άλμπουμ. Έχω κάνει μόνο δύο σάουντρακ μέσα σε 15 χρόνια."["More than just a couple of soundtracks", thegauntlet.ca, 17 Φεβρουαρίου 2012]

Δισκογραφία
Στούντιο Άλμπουμς
La Valse des Monstres (1995)


Rue des Cascades (1996)


Le Phare (1998)

L'Absente (2001)

Les Retrouvailles (2005)

Dust Lane(2010)

Yann Tiersen - Dust Lane (full album)
Marie Wiberg
8 βίντεο
6.564 προβολές
Τελευταία ενημέρωση στις 29 Νοε 2014
Αναπαραγωγή όλων Κοινή χρήση Αποθήκευση




Yann Tiersen - Amy
από το χρήστη burned pixel

5:03

Yann Tiersen - Dust Lane
από το χρήστη Basem F

5:11

Yann Tiersen - Dark Stuff
από το χρήστη Basem F

5:55

Yann Tiersen - Palestine
από το χρήστη Basem F

4:31

Chapter Nineteen - Yann Tiersen (Subtitulada al español)
από το χρήστη funojuan perez

5:03

Yann Tiersen - Ashes
από το χρήστη Basem F

5:18

Yann Tiersen - Till The End
από το χρήστη MrPzhamz

7:49

Yann Tiersen - Fuck Me




Skyline (2011)


Infinity (2014)

Σάουντρακ
Amélie (2001)






0:00 - 1:29 J'y suis jamais allé

1:34 - 4:33 Les jours tristes

4:37 - 6:49 La valse d'Amélie(version originale)

6:54 - 9:06 Comptine d'un autre été - L'après midi

9:14 - 11:12 La noyée

11:17 - 12:45 L'autre valse d'Amélie

12:52 - 16:02 Guilty (Al Bowly)

16:04 - 19:31 A quai

19:37 - 24:00 Le moulin

24:05 -25:53 Pas si simple

25:55 - 27:51 La valse d'Amélie (Version Orchestre)

27:57 - 30:13 La valse des vieux os

30:18 - 34:28 La dispute

34:34 - 37:58 Si tu n'étais pas là (Fréhel)

38:06 - 40:54 Soir de fête

40:58 - 42:06 La redécouverte

42:11 - 46:29 Sur le fil

46:40 - 48:00 Le banquet

48:06 - 50:37 La valse d'Amélie (version piano)

50:45 - 54:20 La valse des monstres

54:26 - 56:05 La valse d'Amélie (Quatuor pour cordes et piano)

56:08 - 57:55 Les deux pianos

58:05 - Fin La maison.

Good Bye Lenin! (2003)


Tabarly (2008)

Ζωντανές ηχογραφήσεις
Black Session (1999)
C’était ici (2002)
On Tour (2006)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου