Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Μάγεψε τους θεατές η Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής ΚΑΜΕΡΑΤΑ στη συναυλία που έδωσε στον Δήμο Σαρωνικού


Μάγεψε τους θεατές που κατέκλυσαν το αμφιθέατρο του δημαρχιακού μεγάρου του Δήμου Σαρωνικού η Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής «Καμεράτα» που έδωσε μια εξαιρετική συναυλία για τους φίλους της μουσικής της περιοχής μας υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου.








Το πολυάριθμο κοινό απόλαυσε ένα πρόγραμμα που περιλάμβανε δημιουργίες σπουδαίων κλασικών συνθετών όπως είναι ο Arcangelo Corelli, o Antonio Vivaldi, o Wolfgang Amadeus Mozzart κ.α. και χειροκρότησε με ενθουσιασμό τους μουσικούς της πολυβραβευμένης «Καμεράτα» που κέρδισε τις εντυπώσεις και σε αυτή της την εμφάνιση.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε σε μια ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα τόσο για τον ίδιο τον μαέστρο που η καταγωγή του από την πλευρά του πατέρα του είναι από τα Καλύβια όσο και για τους συντοπίτες του που γέμισαν την αίθουσα του αμφιθεάτρου για να τον τιμήσουν. Εξάλλου, επιθυμία της δημοτικής αρχής ήταν πέρα από το να προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής μια ξεχωριστή μουσική βραδιά, με την ευκαιρία της συναυλίας να τιμήσουν τον διεθνούς φήμης μαέστρο και καλλιτεχνικό διευθυντή της «Καμεράτα», αναγνωρίζοντας τη διεθνή καλλιτεχνική του καταξίωση και πορεία στον χώρο της μουσικής.


Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου στο τέλος της συναυλίας παρέδωσε στον αρχιμουσικό Γιώργο Πέτρου ένα φωτογραφικό άλμπουμ με παλιές φωτογραφίες του πατέρα του Κώστα από την εποχή που εκείνος ζούσε στα Καλύβια και τις οποίες ο δήμος συγκέντρωσε από συγγενείς και φίλους της οικογένειας (Ελένη Γκίνη, Ελένη Κώνστα, Γιώργο Λιάπη, Χρήστο Δημητρίου).


Ο ίδιος ο μαέστρος παραλαμβάνοντας το άλμπουμ από τα χέρια του δημάρχου δήλωσε βαθιά συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Δήμο Σαρωνικού για την τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε και κλείνοντας είπε ότι ένιωσε σαν να έπαιζε σε φίλους του.
Κλείνοντας οι παρευρισκόμενοι , με τις ψυχές να πάλλονται από τις εξαίσιες μελωδίες, δεν σταματούσαν για ώρα να χειροκροτούν  τόσο τον Μαέστρο-που βγήκε δύο φορές να χαιρετήσει- όσο και το μουσικό σχήμα της Καμεράτα. 
Κι εκείνοι, ενδίδοντας στον ενθουσιαμό του κοινού, μας χάρισαν άλλες δύο υπέροχες μελωδίες, πέραν του προγράμματος. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε αυτή η βραδιά κλασικής μουσικής που μας ταξίδευσε με τους ήχους της σε κόσμους μαγικούς και γέμισε την ψυχή μας χρώματα, να επαναληφθεί σύντομα. Εξάλλου ο μαέστρος μας το υποσχέθηκε...



Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ανατολικής Αττικής κ.κ. Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, Βασίλης Ζήσης και Αντώνης Γούλιαρης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο μαέστρος της Χορωδίας Καλυβίων κ. Κώστας Δρακάκης, ο πρώην διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου και συνθέτης κλασικής μουσικής κ. Χρήστος Λαμπριανίδης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του δήμου και πλήθος κόσμου.

Δείτε βίντεο με εμφανίσεις του και αφιερώσεις προς τιμήν του



Δείτε το αφιέρωμα στο ΣΚΑΙ
Γιώργος Πέτρου, μαέστρος - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, Καμεράτα Στην Πράξη - 02/03/2014


https://www.youtube.com/watch?v=lmPYyrptpts

Πηγή :
http://www.saronikoscity.gr/wil.aspx?a_name=activities-planning&itemid=2649



Τελευταία στη συναυλία και καταιδρωμένη  η επιμελήτρια του άρθρου Πετρούλα Σίνη
η φωτογραφία είναι του κου Ευάγγελου Νικ. Γούλα Studio VGgr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου