Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ARTéfacts ensemble Amok



ARTéfacts ensemble
Amok
12 Νοεμβρίου 2014, 8.30μμ, Μουσική στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση / Onassis Cultural Centre Athens


https://www.youtube.com/watch?v=0Vc2IcMie0A

Οι Artefacts Ensemble επιστρέφουν στη Στέγη με μια συναυλία-παράσταση-αφιέρωμα στο έργο του Ιταλού συνθέτη Fausto Romitelli (1963-2004), με αφορμή τα 10 χρόνια από τον θάνατό του.

Ο Φάουστο Ρομιτέλλι υπήρξε οραματιστής συνθέτης και η φήμη του έχει γιγαντωθεί στα χρόνια που ακολούθησαν τον πρόωρο χαμό του. Κάθε άλλο παρά ακαδημαϊκός, είναι ίσως ο μόνος συνθέτης που κατάφερε να συνταιριάξει τους ήχους της ψυχεδελικής ροκ και της trance με τη σύγχρονη «λόγια» μουσική. Δεξιοτέχνης της ενορχήστρωσης, όπου είναι έντονο το ηλεκτρονικό στοιχείο, ο Ρομιτέλλι και η συναρπαστική μουσική του έχουν ένα μοναδικό πνευματικό δυναμισμό. Κανένας ήχος του δεν είναι ουδέτερος, καθαρός ή «αθώος».

Μια και ο ίδιος είχε εντάξει το οπτικό στοιχείο στα έργα του, μέσα από τη συνεργασία με τον video-artist Paolo Pacini, οι συνθέσεις του αποτελούν τέλειο «υλικό» στα χέρια του ARTéfacts ensemble, για μια απογειωτική συναυλία στο γνωστό πολυδιάστατο ύφος του συνόλου.

Και τι θα ήθελε να προκαλέσει το σύνολο στο κοινό, παίζοντας με τον τίτλο του ενός από τα τρία έργα του προγράμματος; (Α)κόμα και αμόκ λοιπόν!

Πρόγραμμα
Trash TV Trance (electric guitar solo)
Amok Koma (for ensemble)
An Index of Metals (video – opera)


Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση / Onassis Cultural Centre Athens
Συγγρού 107, 117 45 Athens, Greece
http://www.sgt.gr/gr/programme/event/1748 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου