Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Α' βραβείο μουσικής στη Σοφία Αβραμίδου, φοιτήτρια του ΑΠΘ από την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών




Α' βραβείο μουσικής σε φοιτήτρια του ΑΠΘ
Το βραβείο απονεμήθηκε στη Σοφία Αβραμίδου, για το έργο «Skin» για κουαρτέτο εγχόρδων

Το Α΄ βραβείο απένειμε η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών στη φοιτήτρια του ΑΠΘ, Σοφία Αβραμίδου, για το έργο «Skin» για κουαρτέτο εγχόρδων. Ο 6ο Διαγωνισμός Σύνθεσης διοργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, προς τιμή του Έλληνα συνθέτη και μέλους της, Δημήτρη Δραγατάκη, σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Δημήτρη Δραγατάκη.

Υποβλήθηκαν 24 συνθέσεις, οι οποίες στη συνέχεια τέθηκαν στην κρίση επιτροπής, αποτελούμενης από διακεκριμένους συνθέτες και αρχιμουσικούς. Το Βραβείο απονεμήθηκε στη Σοφία Αβραμίδου στο τέλος Μαΐου.

Το έργο ‘’Skin’’ για κουαρτέτο εγχόρδων γράφτηκε το 2012 και είναι αφιερωμένο στη μνήμη της συγγραφέα Sarah Kane. «Πρόκειται για ένα διαρκή διάλογο μεταξύ των οργάνων, που δημιουργεί στο σύνολό του μια αδιάκοπη και σταδιακά εξελισσόμενη υφή. Το στοιχείο της επανάληψης μέσω της εμμονής σε συγκεκριμένα ηχητικά μορφώματα, ήταν καθοριστικό ως προς τον τρόπο οργάνωσης της ιδέας του έργου» υποστηρίζει η κ. Αβραμίδου.

Η Σοφία Αβραμίδου θα αποφοιτήσει από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., τον Ιούλιο του 2014, στην κατεύθυνση Σύνθεσης της τάξης του Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, Χρήστου Σαμαρά.



Πηγή: voria.gr
www.musicpaper.gr





Διαβάστε επίσης προηγούμενες μου δημοσιεύσεις για τη Σοφία Αβραμίδου :
http://tehneskaigrammata.blogspot.gr/search/label/%CE%A3%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%B1%20%CE%91%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CF%85


H Σοφία Αβραμίδου με την εκπληκτική σεμνότητα που την διακρίνει -όσο παρακολουθώ εδώ και δύο χρόνια την πορεία της...- είναι κι εξαιρετική ερμηνεύτρια !

Προσωπικά έχω αναρτήσει αρκετές φορές βιντεάκια της από του you tube! Με συγκινεί αφάνταστα αυτή η η υπέροχα ιδιαίτερη βραχνάδα στη χροιά της φωνής της - που φαίνονται από την άλλη και οι σπουδές της- που θεωρώ ότι το ζει όταν τραγουδά με όλο της το είναι !

Δείτε από την τελευταία της εμφάνιση στο ΑΙΤΙΟΝ τα βίντεο που έχει επιμεληθεί ο κύριος Ζουλιάτης :





Η σελίδα της Σοφία Αβραμίδου


Βιογραφικό

Η Σοφία Αβραμίδου γεννήθηκε 18 Ιανουαρίου του 1988. Έχει σπουδάσει πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και είναι πτυχιούχος της κατεύθυνσης σύνθεσης στο τμήμα μουσικών σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η ενασχόλησή της με το τραγούδι, ως ερμηνεύτρια, ξεκίνησε από μικρή ηλικία. Έχει συνεργαστεί με πολλά μουσικά σύνολα και καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Σταυριανός, ο Ορφέας Περίδης, ο Μανώλης Ρασούλης, η Ορχήστρα νυκτών εγχόρδων δήμου Πατρών, η Milva, η Dulce Pontes και πολλοί άλλοι.


Πρόσφατα ολοκλήρωσε ένα κύκλο συναυλιών με θέμα τη μουσική του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, ενώ παράλληλα παρουσίασε μαζί με τον Ηλία Λιούγκο, την Ρωμαική Αγορά του Μάνου Χατζιδάκι σε διάφορους συναυλιακούς χώρους.

Όσον αφορά τις κλασσικές της σπουδές, τελείωσε με άριστα το τμήμα σύνθεσης του Α.Π.Θ, με καθηγητή τον κ. Χρήστο Σαμαρά ενώ από τον Οκτώβρη του 2013, ξεκίνησε το διδακτορικό της στον τομέα της σύνθεσης στην ‘’Accademia di Santa Cecilia’’ της Ρώμης με καθηγητή τον Ivan Fedele.
Έχουν παρουσιαστεί αρκετές συνθέσεις της, με πιο πρόσφατες την παρουσίαση έργου της στο διεθνές εργαστήριο σύνθεσης ALEA III που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της
Βοστόνης υπό την διέυθυνση του κ. Θεόδωρου Αντωνίου και στο Concervatorio Santa Cecilia της Ρώμης.


Επιλέχθηκε και συμμετείχε στα σεμινάρια σύνθεσης σύγχρονης μουσικής, της ‘’Nuona Consonanza’’ με τους Beat Furrer και Phillippe Manoury στο ‘’Conservatorio di Santa Cecilia’’, καθώς και μουσικής του Κινηματογράφου με τον Νίκο Κυπουργό στα πλαίσια των οποίων έγραψε και μουσική για μια ταινία μικρού μήκους.

Παράλληλα με τις κλασσικές της σπουδές παρακολούθησε μαθήματα στο Ούτι και στο Νέυ με καθηγητές τον Θύμιο Ατζακά και τον Χρήστο Μπάρμπα ενώ συμμετείχε ενεργά στα σεμινάρια του "μουσικού χωριού"με τον Haig Yazdjian και του μουσικού εργαστηρίου ‘’λαβύρινθος’’ με τον Omer Erdogdular.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου