Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Συναυλία της Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής «ΚΑΜΕΡΑΤΑ» στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Σαρωνικού.


Συναυλία της Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής «ΚΑΜΕΡΑΤΑ» στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Σαρωνικού.

Ο Δήμος Σαρωνικού και το Νομικό Πρόσωπο «ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ» διοργανώνουν την Κυριακή 8 Ιουνίου 2014 στις 8:00μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου (Αθηνών & Ρήγα Φεραίου, Καλύβια) συναυλία της Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής «ΚΑΜΕΡΑΤΑ» με έργα των W.A. Mozart, P. I. Tchaikovsky και άλλων μεγάλων κλασικών συνθετών. Την ορχήστρα διευθύνει ο αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου.

Με την ευκαιρία της συναυλίας τα Καλύβια τιμούν τον συμπατριώτη τους, Γιώργο Πέτρου, καλλιτεχνικό διευθυντή της Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής «ΚΑΜΕΡΑΤΑ», αναγνωρίζοντας τη διεθνή καλλιτεχνική του καταξίωση και πορεία στον χώρο της μουσικής.

Ο Γιώργος Πέτρου, γιος του Καλυβιώτη Κώστα Γ. Πέτρου, σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα και α’ βραβείο παμψηφεί για να τελειώσει τις σπουδές του στο Royal College of Music και τη Royal Academy of Music του Λονδίνου με υποτροφίες της ίδιας της Βασιλικής Ακαδημίας και του Ιδρύματος Ωνάση. Τελείωσε τις σπουδές του με τον τίτλο M.Mus του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
Μοιράζοντας τις δραστηριότητες του ανάμεσα στη διεύθυνση ορχήστρας και το πιάνο, ο Γιώργος Πέτρου έχει ακολουθήσει διεθνή σταδιοδρομία με εμφανίσεις σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών, έχοντας επίσης και δυναμική παρουσία στη διεθνή δισκογραφία.
Η δραστηριότητά του ως διευθυντή ορχήστρας επικεντρώνεται σε ρεπερτόριο από την εποχή του μπαρόκ έως και τον ρομαντισμό με έμφαση στις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας και την όπερα. Έχει διευθύνει νέες παραγωγές κυρίως στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, ενώ με δική του πρωτοβουλία δημιουργήθηκε το πρώτο ορχηστρικό σύνολο με όργανα εποχής στην Ελλάδα με βάση την ορχήστρα Πατρών. Έχει πραγματοποιήσει ηχογραφήσεις για την εταιρεία MDG, οι οποίες έχουν αποσπάσει τις υψηλότερες διεθνείς διακρίσεις αλλά και για τη βρετανική Prasidum Records.
Ως σολίστ έχει συμπράξει με κορυφαίες Ορχήστρες απ’ όλο τον κόσμο υπό τη διεύθυνση διάσημων αρχιμουσικών, ενώ έχει ηχογραφήσει για σημαντικές ευρωπαϊκές ραδιοφωνίες. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, με το «Βραβείο Νέου Καλλιτέχνη 1998» από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής, καθώς και με το διεθνές βραβείο Sebetia Ter στη Νάπολη της Ιταλίας. Τα τελευταία χρόνια είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στην Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής «ΚΑΜΕΡΑΤΑ».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου