Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Chinawoman

















H Michelle Gurevich, όπως είναι το πραγματικό όνομα της Καναδής singer-songwriter, εντυπωσίασε το Ελληνικό κοινό στις πρώτες της εμφανίσεις στη χώρα μας, πριν από ενάμιση χρόνο καθώς και στις δύο συναυλίες της που έδωσε τις 29 και 30 Νοεμβρίου 2014 στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.



 Νωρίτερα, έγινε ευρύτερα γνωστή, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη, με μερικά πανέμορφα, άκρως συναισθηματικά τραγούδια, όπως το "Party Girl", το "Lovers Are Strangers" και το "Russian Ballerina".

Η μουσική της τιμάει την Ρωσική καταγωγή της - η μητέρα της ήταν μπαλαρίνα στα περίφημα μπαλέτα Kirov και ο πατέρας της μηχανικός στο Leningrand, πριν μεταναστεύσουν στο Toronto - και ταυτόχρονα φέρνει στο νου την Nico, τον Leonard Cohen, την PJ Harvey, την Tanita Tikaram. Η ίδια, πλέον κάτοικος Βερολίνου, αναφέρει ως βασικές επιρροές της την Alla Pugacheva, τον Charles Aznavour, τον Nino Rota, τη Yoko Ono, τον Todor Tobakov, καθώς και τον Federico Fellini.

Με το τρίτο της album, "Let's Part In Style", που κυκλοφόρησε μέσα στο 2014, συνεχίζει την πορεία που χάραξε στα δύο προηγούμενα ("Party Girl" / 2007, "Show Me The Face" / 2010) και με τραγούδια όπως τα "To Be With Others", Vacation From Love", "Good Times Don't Carry Over". Το ηχητικό φάσμα εξακολουθεί να κινείται κάπου ανάμεσα στον μινιμαλισμό του post-punk και τις ευρωπαϊκές μπαλάντες, ενώ τα μεγαλοπρεπή, ενίοτε μελοδραματικά, ρεφραίν τονίζουν τη μελαγχολική θεματολογία των τραγουδιών. Όλα αυτά, χρωματισμένα από μία κινηματογραφική ατμόσφαιρα, αποτέλεσμα της ενασχόλησής της με την Έβδομη Τέχνη, πριν την κερδίσει η μουσική.

Chinawoman
Σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/Chinavoomen
Το εξώφυλλο στη σελίδα της είναι από το Film d'amore e d'anarchia (1973)
Είδος - Euromance, Τόπος καταγωγής - Berlin/Toronto, Δισκογραφική εταιρεία - Shameless Euro Heart of Gold
Σύντομη περιγραφή
New Album: "Let's Part in Style" - Out Now
http://bazaar.chinawoman.ca

Επιρροές
fellini, jung, slichenko, francis lai, tariverdiev, pugacheva, tokarev, celentano, nino rota, lucio dalla, joe dassin, leo ferre, aznavour, paul anka, badalamenti, vissotsky, zeki müren, vincent gallo, pj harvey, ono plastic band, hole, chavela vargas, shirley bassey, barbra streisand, peaches, tom brown jr., terence mckenna

Ιστότοπος
http://www.chinawoman.ca/
http://www.myspace.com/chinawoman
Ατζέντης
Nadin Brendel // Moutique: booking@chinawoman.ca

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου