Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

ALKAN "Concerto For Piano Solo" Panagiotis Trochopoulos - Athens Conservatory Ρεσιτάλ πιάνου του Παναγιώτη Τροχόπουλου στο Ωδείο ΑθηνώνALKAN "Concerto For Piano Solo" - Panagiotis Trochopoulos - Athens Conservatory
29/5/2015 στις 8:30 μ.μ

SCHUBERT Sonata in A minor, op.143

LISZT Hungarian Rhapsody no.12

RACHMANINOV Fragments

ALKAN Concerto for piano solo

Athens Conservatory - Ωδείο Αθηνών
Ρηγίλλης & Βασ.Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα, 106 75 (Πλησίον Χίλτον - Στάση μετρό "Ευαγγελισμός"), Αθήνα


Panagiotis Trochopoulos
Βιογραφικό
Παναγιώτης Τροχόπουλος

Ο Ελληνο-Ρωσος πιανίστας και μαθητής του θρυλικού βιρτουόζου Nikolai Petrov γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1982 και αποϕοίτησε από το Kρατικό Ωδείο της Μόσχας το 2006.

Με ένα ρεπερτόριο που περιλαμβάνει 15 προγράμματα ρεσιτάλ και 30 κοντσέρτα για πιάνο και ορχήστρα (μεταξύ άλλων και όλα τα κοντσέρτα του Rachmaninov), έχει εμφανιστεί σε διάφορες χώρες όπως Ρωσία, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Κροατία, Ρουμανία και ΗΠΑ. Μερικοί από τους μαέστρους με τους οποίους έχει συνεργαστεί, είναι οι Murad Annamamedov, Tomasz Bugaj, Ovidiu Balan, Grigor Palikarov και Octav Calleya.

Κάποιες από τις περασμένες του συμπράξεις με ορχήστρα περιλαμβάνουν το 2ο κοντσέρτο του Brahms με την Φιλαρμονική της πόλης Pazardjik (Βουλγαρία) καθώς και το 3o κοντσέρτο του Prokofiev με τη συμφωνική ορχήστρα του Kissinau (Μολδαβία), το 1ο κοντσέρτο του Liszt με τη δημοτική ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το 3o κοντσέρτο του Rachmaninov με τη συμφωνική ορχήστρα της ρωσικής πόλης Yaroslavl. Πιο πρόσφατα εμφανίστηκε ως σολίστ με ορχήστρα στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας-μια συναυλία η οποία σήμανε την επίσημη είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Έχει δώσει ρεσιτάλ σε πολλά διεθνή φεστιβάλ όπως το φεστιβάλ Αθηνών, το φεστιβάλ “Μουσικό Κρεμλίνο” της Μόσχας, το φεστιβάλ Ναυπλίου και το “English Music Festival”, όπου παρουσίασε ένα ρεσιτάλ με έργα του Josef Holbrooke για πρώτη φορά στην πιανιστική ιστορία. Το 2002 επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει το 1ο φεστιβάλ Arensky της Μόσχας στο εξωτερικό με συναυλίες στην Ελλάδα και τη Γερμανία, ενώ το 2004, 2005 και 2006 ήταν ένας από τους προσκεκλημένους καλλιτέχνες του διεθνούς φεστιβάλ της Μάλτας.

Η δισκογραφική του δουλειά περιλαμβάνει ήδη 6 CD, το πρώτο από τα οποία περιλαμβάνει την πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του κοντσέρτου για πιάνο και ορχήστρα του Pavel Pabst που κυκλοφορεί στην Cameo Classics και έγινε ηχογράφηση του μήνα στο Music Web International.

Το ίδιο περιοδικό χάρισε μια εξαιρετική κριτική στον δίσκο με Ρώσικα έργα για πιάνο που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον «Petroushka» του Stravinsky και όλα τα πρελούδια του Rachmaninov (έργο 23), ενώ ο δίσκος του με έργα Holbrooke (αρ.1) έλαβε εξαιρετικές κριτικές ακόμη και από το περιοδικό Gramophone.

Τον Δεκέμβριο του 2011 επιλέχτηκε να πάρει μέρος σε μια συναυλία προς τιμήν του μεγάλου βιρτουόζου Marc-Andre Hamelin -παρουσία του ιδίου στο Μέγαρο Μουσικής της Μόσχας- ως ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της “Ρωσικής πιανιστικής σχολής”…
Τον Δεκέμβριο του 2013 πραγματοποίησε την Ρωσικη πρεμιέρα του "Κοντσέρτου για σόλο πιάνο" του Alkan.
http://www.trochopoulos.gr/Biography/Greek/greek.html
Διαβάστε επίσης μερικές δημοσιεύσεις που έγραψαν για τον πιανίστα στην επίσημη ιστοσελίδα του (απ'όπου έγινε και η αντιγραφή του βιογραφικού του) : http://www.trochopoulos.com/index.php/el/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου