Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

NATALIA SOLEDAD PETSALIS & MΙΧΑΛΗΣ ΣΟΥΡΒΙΝΟΣ “ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ”



Natalia Soledad Petsalis  Theofilos Kazantzidis photo

Παρασκευή 27 Νοέμβρη στις 9:30μμ στον Ειλισσό

Μετά την SOLD OUT εμφάνιση τους - πριν 2 εβδομάδες στον Ειλισσό - η Natalia και ο ΜΙχάλης επανέρχονται στη σκηνή του Ειλισσού για μία επαναληπτική συναυλία ... υπάρχει ήδη μεγάλη λίστα κρατήσεων ... σπεύσατε !
Mixalis Sourvinos, και Natalia Soledad Petsalis στην τοποθεσία ΕΙΛΙΣΣΟΣ μια εταιρία για τον πολιτισμό.Theofilos Kazantzidis photo
H εκρηκτική Αργεντίνα τραγουδίστρια από το Buenos Aires Natalia Soledad Petsalis και ο διακεκριμένος σολίστ κλασσικής κιθάρας Μιχάλης Σουρβίνος παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα υψηλής αισθητικής με έργα για solo κιθάρα & φωνή - κιθάρα. Το φλογερό Ισπανικό ταπεραμέντο του ρεπερτορίου της κιθάρας συναντά την γεμάτη λυρισμό μουσική του Α.Piazzolla, η αισθησιακή & αυθεντική φωνή της τραγουδίστριας αποδίδει με πάθος τα παραδοσιακά Αργεντίνικα Τangos & Milongas των J.Dames, S.Piana, C.Gardel κ.α. Το πλούσιο ηχόχρωμα των σύγχρονων έργων για κιθάρα συναντούν με μοναδικό τρόπο την λαική μουσική της Αργεντινής...''

Τραγούδι: Natalia Soledad Petsalis
Κιθάρα-διασκευές για κιθάρα: Μιχάλης Σουρβίνος

«στον Ειλισσό υπάρχουνε τραγούδια»
ένα live για όσους αγαπούν και … ακούν τη μουσική !
Είσοδος 10 Ευρώ Μειωμένο 7 ευρώ Προσφέρεται κρασί
Κρατήσεις 210 9214248 - 6944 301678 - www.eilissos.gr
Αγλαονίκης 3 κ Βουλιαγμένης 40, Αθήνα
(Μετρό Ακρόπολη ή Συγγρού-Φίξ)


βιογραφικά

H Natalia Soledad Petsalis Gastal γεννήθηκε τις 23 Ιανουαρίου του 1988 στο Buenos Aires της Αργεντινής.Φέρει κάποιες Ελληνικές καταβολές-ο παππούς της Miguel Petsalis γεννήθηκε στην Κρήτη απ όπου μετανάστευσε σε μικρή ηλικία στην Αργεντινή.

Από πολύ μικρή έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στην μουσική και έως την ηλικία των 9 ετών ήδη συμμετείχε σε παιδικές χορωδίες με παγκόσμια παρουσία όπως η χορωδία Infanto–Juvenil de La Ciudad de Colon.
Ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την παραδοσιακή μουσική της πατρίδας της και σε ηλικία 18 ετών ήδη τραγουδούσε ως σολίστ επαγγελματικά τα παραδοσιακά Tangos και Milongas και την λαϊκή μουσική της Αργεντινής (Zamba, Chacarera, Chamarrita, Chamarra, Chamame, Estilos, κλπ.) συνδυάζοντας την χροιά της alto με το ιδιαίτερο λαϊκό Αργεντίνικο ιδίωμα.

Συνεργάστηκε με κορυφαίους μουσικούς των ειδών αυτών όπως οι Roman Vergagni, Pablo Alessia, Juan Pablo Torelli, Jorge Giuliano, Joaquin Althabe, Rodrigo Mercado, Hernan Genovese, Marisa Vazquez, Juan Angel Martinez και groups όπως τα Trio la Biaba, Conjunto Musical “La Tropilla de la Zurda”, κ.ά.

Στην Ευρώπη ήρθε πρώτη φορά το 2011. Στην Ελλάδα έχει ήδη συνεργαστεί με την Ορχήστρα των Χρωμάτων ,κατόπιν προσκλήσεως από την Ορχήστρα,υπό την διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη σε συναυλία αφιερωμένη στον Astor Piazzolla ( 4 Απριλίου 2011), καθώς και με πολλούς Έλληνες διακεκριμένους καλλιτέχνες όπως τον Μάριο Στρόφαλη, την Λία Βίσση, το Quinteto “Tangarto”,τον Μιχάλη Σουρβίνο, τον Νίκο Πλατύραχο, τον Βαγγέλη Πετσάλη, τον Στράτο Τζώρτζογλου, κ.ά.. Η Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση ( ΕΡΤ ) την κάλεσε για ένα ειδικό αφιέρωμα που μεταδόθηκε ζωντανά από το Τρίτο Πρόγραμμα (18 Μαΐου 2012), όπως επίσης στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του κορυφαίο συνθέτη Χρήστο Παπαγεωργίου σε δύο ευκαιρίες (Φεβρουαρίου και Μαΐου 2015) όπου παρουσίασε την λαϊκή μουσική τις πατρίδας της και την ιστορία πίσω από τις συνθέσεις, μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις, ενώ ταυτόχρονα ,παρουσίασε ως κορυφαία ερμηνεύτρια ,ένα πρόγραμμα με την μουσική της πατρίδας της ,της Αργεντινής ,στην εκδήλωση που οργανώθηκε στο Μουσείο Μπενάκη ( 25 Ιουνίου 2013)προς τιμήν της Ελληνο-Aργεντινής φιλίας ,παρουσία του Πρέσβη της Αργεντινής Mr. Jorge Alejandro Mastropietro .Επίσης έχει προσκληθεί να ερμηνεύσει την μουσική της πατρίδας της από το Ίδρυμα Κακκογιάννη και το Ίδρυμα Θεοχαράκη ,στα οποία εμφανίστηκε τέσσερεις φορές ,στο πολιτιστικό κέντρο της πολιτιστικής εταιρείας ΕΙΛΙΣΣΟΣ κ.ά. Έλαβε μέρος στο Tango Acropolis Festival 2015 σε συνεργασία με τον διάσημο συνθέτη Μάριο Στρόφαλη και το κουαρτέτο του, σε εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν 35,000 άτομα.

Πρόσφατα έγινε επίσης μόνιμο μέλος της διεθνούς παραγωγής “Acuarela de Tango”, ενός μιούσικαλ στο οποίο εμφανίζεται όχι μόνο ως η κεντρική τραγουδίστρια, αλλά παράλληλα ως ηθοποιός και χορεύτρια.

Με τον διακεκριμένο κιθαρίστα/συνθέτη Μιχάλη Σουρβίνο συνεργάζονται ως duo με το οποίο έχουν παρουσιάσει την δουλειά τους στην Αθήνα και σε τουρνέ σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Επίσης ,παρουσιάζει την παραδοσιακή μουσική Tango και Folklore της πατρίδας της μαζί με τον γνωστό συνθέτη,πιανίστα,κιθαρίστα,μπαντονεονίστα και ενορχηστρωτή Roman Gomez με τον οποίο έχει δημιουργήσει duo.


Μιχάλης Σουρβίνος
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε κιθάρα με τον Μ.Βαινδηρλή κ’ στην συνέχεια παρακολούθησε τα τμήματα κλασικής κιθάρας, ανώτερων θεωρητικών, σαξοφώνου, πιάνου και ηλεκτρονικής μουσικής του Southeastern College με καθηγητές τους: Κ.Κοτσιώλη, Π.Αδάμ, Χ.Ξανθουδάκη, Μ.Αλεξιάδη, Ν.Γκίνο, Δ.Καμαρωτό, Χ.Τερτίπη κ.α. Πήρε πτυχίο & δίπλωμα στην Κλασική κιθάρα από το “Ν.Ω.Θ” με καθηγητή τον Κ. Κοτσιώλη, πτυχίο Αρμονίας από το Ωδείο ”Athenaeum” με καθηγητή τον Χ. Ξανθουδάκη & πτυχίο Αντίστιξης από το ‘’Ωδείο Ζωγράφου’’.
Παρακολούθησε με επιτυχία το Μεταπτυχιακό Τμήμα Κλασικής Κιθάρας του “Δημοτικού Ωδείου Πειραιά” με καθηγητή τον Κώστα Κοτσιώλη.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικής κιθάρας με τους : L.Brouwer, P.Bellinati, H.Kuppel , M.Socias , Z.Dukic , Los Angeles Quartet κ.α.
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών , με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό την διεύθυνση των Θ.Αντωνίου, Λ. Καρυτινού και Β.Φιδετζή , Α.Μπαλτά, με την Ορχήστρα των Χρωμάτων υπό την διεύθυνση του Μ. Λογιάδη, με την Ορχήστρα Εγχόρδων του Δήμου Αθηναίων, με την Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου κ.α..
Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στο Las Palmas στα Διεθνή Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου και Νάξου, στο Διεθνές Φεστιβάλ Πόρτο Χελίου, στο Φεστιβάλ κιθάρας Καλαμάτας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Euro Art Meeting στο Wroclaw της Πολωνίας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Ναυπλίου, στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στο Μέγαρο Μουσικής, στην Αίθουσα Φίλιππος Νάκας , στο Vasteras της Σουηδίας στο ‘’Forum Gitarre Wien 2011’’ κ.α. Έχει συμπράξει επίσης ως σολίστ στην ερμηνεία του έργου Andaluz του J. Rodrigo με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό την διεύθυνση του L. Brouwer στα πλαίσια του 2ου “Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Συνεργάστηκε ως σολίστ κιθάρας κ’ μαντολίνου με διάφορα μουσικά σύνολα κ’ σημαντικούς Έλληνες κ’ ξένους καλλιτέχνες σε συναυλίες στην Ελλάδα: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ρόδο, Κρήτη κλπ και στο εξωτερικό: Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Βέλγιο, Ιταλία,Τουρκία, Κύπρο , Αίγυπτο κ.α.
Έχει περιοδεύσει στην Ελλάδα και την Κύπρο με την ηθοποιό κ' τραγουδίστρια Μελίνα Μποτέλη με την παράσταση «Στων Κεριών το Φως» η μουσική της οποίας κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρεία Μ.Β.Ι . Εμφανίζεται σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό με την διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου.
Έχει αποσπάσει μεταξύ των άλλων το 1o Βραβείο στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, το 1ο Βραβείο στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στο Las Palmas των Καναρίων Νήσων της Ισπανίας , το 1ο Βραβείο με την Κ.Μ.Α στο 5ο Διεθνές Διαγωνισμό Συνόλων Νυκτών Εγχόρδων στο Julich – Koslar της Γερμανίας το 3ο Βραβείο με το “ROMIDO CUERDA QUARTET” στον Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας στο Osnabruck της Γερμανίας το 2004 και το ειδικό Βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό μουσικής δωματίου του Aschaffenburg τον Μάρτιο του 2014 στη Γερμανία με το ‘’Fuego Guitar Trio’’, για την μεταγραφή και εκτέλεση του 6ου Βραδεμβούργιου κονσέρτου του J.S.Bach.
Έχει διδάξει σε σεμινάρια κ’ έχει δώσει ρεσιτάλ στα Διεθνή Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, Νάξου, Σύρου, στα Πανελλήνια φεστιβάλ κιθάρας Καλαμάτας, Καρδίτσας, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Παξούς, Καλαμάτα, στην Μουσική Ακαδημία Vasteras – Στοκχόλμης κ.α.
Συμμετέχει ως μέλος επιτροπής σε Διεθνείς και Πανελλήνιους διαγωνισμούς κιθάρας.
Διευθύνει το εργαστήρι της Ορχήστρας Νυκτών οργάνων στην Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Έχει διδάξει σε πολυάριθμες Μουσικές Σχολές, Δημοτικά κ’ ιδιωτικά Ωδεία, κ’ Μουσικά Σχολεία στην Αθήνα κ’ την περιφέρεια.
Σήμερα διδάσκει κλασική κιθάρα, μαντολίνο και μουσική δωματίου στο Ελληνικό Ωδείο, στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας, στο Ωδείο του Κολλεγίου Αθηνών, στο Σύγχρονο Ωδείο Αθηνών κ’ στο Ωδείο Ζωγράφου ‘’Γ.Πολιτόπουλος’’.
Μαθητές του έχουν βραβευτεί σε πολυάριθμους διαγωνισμούς κιθάρας.
Eίναι μέλος του ‘’Fuego Guitar Trio’’, της ''Orchestra Mobile' κ’ έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια του ‘’Athens Chamber Ensemble 2012’’
Με την διακεκριμένη τραγουδίστρια από την Αργεντινή Νατάλια Σολεδαδ Πετσάλις συνεργάζονται ως duo με το οποίο έχουν παρουσιάσει την δουλειά τους στην Αθήνα και σε τουρνέ σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

https://www.facebook.com/events/1727381800819158/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου