Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Συναυλία της Καμεράτα στο Αρχαίο Θέατρο Θορικού 7-9-2018


Μια μοναδική συναυλία με την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 7 Σεπτεμβρίου στο Αρχαίο Θέατρο Θορικού, στην καθιερωμένη πλέον εκδήλωση που πραγματοποιείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο πλαίσιο της αποκατάστασης, της αξιοποίησης και της ανάδειξης του θεάτρου του Θορικού, του αρχαιότερου θεάτρου στον ελλαδικό χώρο.
Η Καμεράτα με τη Χορωδία Λαυρίου


Στη συναυλία που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, ο Δήμος Λαυρεωτικής, η Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής και η Χορωδία Λαυρίου, η Καμεράτα - ένας από τους πιο δραστήριους φορείς του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού με πλούσια δραστηριότητα εντός και εκτός συνόρων – παρουσίασε κορυφαία έργα των G. Puccini, W.A. Mozart, G. F. Handel, G. Holst, J. A. Hasseκ.α, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Γιώργου Παπαδόπουλου, με σολίστ τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη αλλά και με την πολύτιμη συμμετοχή της Χορωδίας Λαυρίου σε τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη.
Η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και ο αρχιμουσικός Γιώργος Παπδόπουλος


Στον σύντομο χαιρετισμό του πριν από την έναρξη της συναυλίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου αναφέρθηκε εν συντομία στο ιστορικό του χώρου αλλά και στις προσπάθειες της Περιφέρειας Αττικής για τη συνολική ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Λαυρεωτικής αλλά και για το αρχαίο θέατρο Θορικού ειδικότερα.
Χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κου Πέτρου Φιλίππου 


Τη συναυλία παρακολούθησαν επίσης βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Λαυρεωτικής, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής Αναστάσιος Βλάδος και μέλη της Ε.Μ.Ε.Λ. και πολίτες – κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής κου Πέτρου Φιλίππου


http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=28491:synavlia-tis-kamerata-sto-arxaio-theatro-thorikoy-7-9-2018&catid=285&Itemid=301

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου