Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΜΑΡΙΟΣ ΣΤΡΟΦΑΛΗΣ παρουσιάζει στον ΕΙΛΙΣΣΟ την τριλογία BISTROTS DU MONDE


Ο ΜΑΡΙΟΣ ΣΤΡΟΦΑΛΗΣ παρουσιάζει στον ΕΙΛΙΣΣΟ την τριλογία BISTROTS DU MONDE
​O Μάριος Στρόφαλης, δημιουργός του φεστιβάλ «μικρό Παρίσι των Αθηνών», μουσικοσυνθέτης και πιανίστας, συνεχίζει την έρευνα του στα bistrots du monde (μπιστρό του κόσμου) με 3 ξεχωριστές συναυλίες στον πολυχώρο «Ειλισσός» σε συνεργασία με 3 από τους σημαντικότερους ξένους ερμηνευτές που ζουν στην Ελλάδα.


ο ΜΑΡΙΟΣ ΣΤΡΟΦΑΛΗΣ συναντά τη NATALIA SOLEDAD PETSALIS
στην πρώτη συναυλία της τριλογίας BISTROT DU MONDE στον ΕΙΛΙΣΣΟ ​
1η συναυλία … Tangos & valses στα bistrots du monde…
​ο ΜΑΡΙΟΣ ΣΤΡΟΦΑΛΗΣ με την Αργεντίνα ερμηνεύτρια NATALIA SOLEDAD PETSALIS
μας οδηγούν σ' ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο με όχημα τους πολυαγαπημένους ρομαντικούς χορούς των ζευγαριών. Τανγκό και βαλς που ακούστηκαν και εξακολουθούν να ακούγονται σε μπιστρό της Αργεντινής, της Ουρουγουάης, της Γαλλίας, της Ελλάδας και όλης της Μεσογείου.​

Σάββατο 12 Δεκέμβρη 9:30 μμ στον ΕΙΛΙΣΣΟ


​«στον Ειλισσό υπάρχουνε τραγούδια»
ένα live για όσους αγαπούν και … ακούν τη μουσική !
Είσοδος 10 Ευρώ Μειωμένο 7 ευρώ Προσφέρεται κρασί
Κρατήσεις 210 9214248 - 6944 301678 - www.eilissos.gr
Αγλαονίκης 3 κ Βουλιαγμένης 40, Αθήνα
(Μετρό Ακρόπολη ή Συγγρού-Φίξ)


2η συναυλία ...
Petit Journal Montparnasse à Paris ...
ο ΜΑΡΙΟΣ ΣΤΡΟΦΑΛΗΣ με τον Πορτογάλο ερμηνευτή ANDRE MAIA
Σάββατο 19 Δεκέμβρη στον ΕΙΛΙΣΣΟ 9:30μμ

Ένα αφιέρωμα στο περίφημο μουσικό bistrot του Monparnasse στο Παρίσι απ’ όπου πέρασαν σπουδαίοι Γάλλοι, Λατίνοι και όχι μόνο δημιουργοί και ερμηνευτές.

«στον Ειλισσό υπάρχουνε τραγούδια»
ένα live για όσους αγαπούν και … ακούν τη μουσική !
Είσοδος 10 Ευρώ Μειωμένο 7 ευρώ Προσφέρεται κρασί
Κρατήσεις 210 9214248 - 6944 301678 - www.eilissos.gr
Αγλαονίκης 3 κ Βουλιαγμένης 40, Αθήνα
(Μετρό Ακρόπολη ή Συγγρού-Φίξ)


3η συναυλία ...
​Café Latino και καφενές ...
o ΜΑΡΙΟΣ ΣΤΡΟΦΑΛΗΣ με την Mεξικάνα ερμηνεύτρια MARTHA MORELEON
Σάββατο 26 Δεκέμβρη στον ΕΙΛΙΣΣΟ 9:30μμ

Τραγούδια που είναι μέρος της ψυχής των Λατίνων που δεν έπαψαν να ακούγονται ποτέ σε λαϊκά καφενεία της Λατινικής Αμερικής και η σχέση τους με τα αντίστοιχα δικά μας.

«στον Ειλισσό υπάρχουνε τραγούδια»
ένα live για όσους αγαπούν και … ακούν τη μουσική !
Είσοδος 10 Ευρώ Μειωμένο 7 ευρώ Προσφέρεται κρασί
Κρατήσεις 210 9214248 - 6944 301678 - www.eilissos.gr
Αγλαονίκης 3 κ Βουλιαγμένης 40, Αθήνα
(Μετρό Ακρόπολη ή Συγγρού-Φίξ)
http://www.eilissos.gr/mualpharhoiotaomicronsigma-sigmataurhoomicronphialphalambdaetasigma.html

Βιογραφικά

ΜΑΡΙΟΣ ΣΤΡΟΦΑΛΗΣ
Ο Μάριος Στρόφαλης είναι συνθέτης κινηματογράφου, θεάτρου και τηλεόρασης- πιανίστας.

Δημιουργός και συντονιστής του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου και των πολιτιστικών προγραμμάτων-φεστιβάλ «το μικρό Παρίσι των Αθηνών» , »Κήποι της Αθήνας»-«Athens gardens festival», «ανακαλύπτω την Πατησίων»-«Patision Cinemart festival»

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969 . Ξεκίνησε τις σπουδές του στη μουσική σε ηλικία έξι χρονών στο Εθνικό Ωδείο απ΄όπου απέσπασε τα Διπλώματα Πιάνου , Αρμονίας , Αντίστιξης , Φούγκας , Διεύθυνσης Χορωδίας και Σύνθεσης με καθηγητές τους Μ. Μαυρίκου, Β. Πατρικίδη, Δ. Δραγατάκη, Α. Κοντογεωργίου και Μ. Τραυλό αντίστοιχα . Παράλληλα απέσπασε το πτυχίο Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις ακαδημαϊκές του σπουδές στην σύνθεση , μουσικολογία και δραματουργία στο Conservatoire N. Superieur M. D. de Paris και το Πανεπιστήμιο Paris VIII στην Γαλλία , απ΄όπου απέσπασε Μaitrise με dispense DEA με κύριους καθηγητές τους G. Grisey και Α. Βοnnet .

Επίσης, εργάστηκε μεταπτυχιακά στο πιάνο για έναν χρόνο με την Βίνια Τσόπελα, παρακολούθησε σεμινάρια του Κωνσταντιν Γκάνεφ, σεμινάρια σύνθεσης του Θεώδορου Αντωνίου, του Κάρεν Χατσατουριάν στην Μόσχα όπου κι επέτυχε να εισαχθεί στο κονσερβατόριο Τσαϊκόφσκυ και του Alain Banquart στο Παρίσι.

Δραστηριοποιήθηκε ως συνθέτης και ως σολίστ του πιάνου στην Ελλάδα και την Γαλλία δίνοντας ρεσιτάλ και γράφοντας μουσική για μικρά και μεγάλα σύνολα , για σόλο όργανα και συμφωνικές ορχήστρες.

Εργάστηκε στο Εθνικό Ωδείο ως καθηγητής υποχρεωτικών και ανωτέρων θεωρητικών και στο Σύγχρονο Ωδείο ως καθηγητής Μουσικής θεάτρου , κινηματογράφου και τηλεόρασης .

Η κύρια του ενασχόληση εδώ και δεκαέξι χρόνια είναι η σύνθεση μουσικής για τον κινηματογράφο , την τηλεόραση και το θέατρο .

Τα τελευταία 15 χρόνια είναι ο σταθερός μουσικοσυνθέτης – επενδυτής του Πάνου Κοκκινόπουλου ,του Σταύρου Στάγκου , της Σοφίας Παπαχρήστου , του σεναριογράφου Νίκου Απειρανθίτη και αρκετών άλλων καταξιωμένων σκηνοθετών.

Το 2007 ξεκινά να συνεργάζεται με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο και το 2009 μελοποιεί, δισκογραφεί και παρουσιάζει το ‘Άσμα Ασμάτων’ σε μετάφραση του προαναφερθέντος.

Tα τελευταία 11 χρόνια δίνει συνεχώς συναυλίες με το κουαρτέτο του και δισκογραφεί τα European Taxim Ι και ΙΙ , που είναι κινηματογραφικά ταξίδια στα λιμάνια του Μεσογειακού Πολιτισμού.

Το 2012 δημιουργεί το εξειδικευμένο σε τάνγκο μουσικό σχήμα Tanguerissimo μαζί με τους Κώστα Βλαχόπουλο και Roman Gomez.


NATALIA SOLEDAD PETSALIS
H Natalia Soledad Petsalis Gastal γεννήθηκε τις 23 Ιανουαρίου του 1988 στο Buenos Aires της Αργεντινής.Φέρει κάποιες Ελληνικές καταβολές-ο παππούς της Miguel Petsalis γεννήθηκε στην Κρήτη απ όπου μετανάστευσε σε μικρή ηλικία στην Αργεντινή.

Από πολύ μικρή έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στην μουσική και έως την ηλικία των 9 ετών ήδη συμμετείχε σε παιδικές χορωδίες με παγκόσμια παρουσία όπως η χορωδία Infanto–Juvenil de La Ciudad de Colon.

Ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την παραδοσιακή μουσική της πατρίδας της και σε ηλικία 18 ετών ήδη τραγουδούσε ως σολίστ επαγγελματικά τα παραδοσιακά Tangos και Milongas και την λαϊκή μουσική της Αργεντινής (Zamba, Chacarera, Chamarrita, Chamarra, Chamame, Estilos, κλπ.) συνδυάζοντας την χροιά της alto με το ιδιαίτερο λαϊκό Αργεντίνικο ιδίωμα.

Συνεργάστηκε με κορυφαίους μουσικούς των ειδών αυτών όπως οι Roman Vergagni, Pablo Alessia, Juan Pablo Torelli, Jorge Giuliano, Joaquin Althabe, Rodrigo Mercado, Hernan Genovese, Marisa Vazquez, Juan Angel Martinez και groups όπως τα Trio la Biaba, Conjunto Musical “La Tropilla de la Zurda”, κ.ά.

Στην Ευρώπη ήρθε πρώτη φορά το 2011. Στην Ελλάδα έχει ήδη συνεργαστεί με την Ορχήστρα των Χρωμάτων ,κατόπιν προσκλήσεως από την Ορχήστρα,υπό την διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη σε συναυλία αφιερωμένη στον Astor Piazzolla ( 4 Απριλίου 2011), καθώς και με πολλούς Έλληνες διακεκριμένους καλλιτέχνες όπως τον Μάριο Στρόφαλη, την Λία Βίσση, το Quinteto “Tangarto”,τον Μιχάλη Σουρβίνο, τον Νίκο Πλατύραχο, τον Βαγγέλη Πετσάλη, τον Στράτο Τζώρτζογλου, κ.ά.. Η Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση ( ΕΡΤ ) την κάλεσε για ένα ειδικό αφιέρωμα που μεταδόθηκε ζωντανά από το Τρίτο Πρόγραμμα (18 Μαΐου 2012), όπως επίσης στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του κορυφαίο συνθέτη Χρήστο Παπαγεωργίου σε δύο ευκαιρίες (Φεβρουαρίου και Μαΐου 2015) όπου παρουσίασε την λαϊκή μουσική τις πατρίδας της και την ιστορία πίσω από τις συνθέσεις, μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις, ενώ ταυτόχρονα ,παρουσίασε ως κορυφαία ερμηνεύτρια ,ένα πρόγραμμα με την μουσική της πατρίδας της ,της Αργεντινής ,στην εκδήλωση που οργανώθηκε στο Μουσείο Μπενάκη ( 25 Ιουνίου 2013)προς τιμήν της Ελληνο-Aργεντινής φιλίας ,παρουσία του Πρέσβη της Αργεντινής Mr. Jorge Alejandro Mastropietro .Επίσης έχει προσκληθεί να ερμηνεύσει την μουσική της πατρίδας της από το Ίδρυμα Κακκογιάννη και το Ίδρυμα Θεοχαράκη ,στα οποία εμφανίστηκε τέσσερεις φορές ,στο πολιτιστικό κέντρο της πολιτιστικής εταιρείας ΕΙΛΙΣΣΟΣ κ.ά. Έλαβε μέρος στο Tango Acropolis Festival 2015 σε συνεργασία με τον διάσημο συνθέτη Μάριο Στρόφαλη και το κουαρτέτο του, σε εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν 35,000 άτομα.

Πρόσφατα έγινε επίσης μόνιμο μέλος της διεθνούς παραγωγής “Acuarela de Tango”, ενός μιούσικαλ στο οποίο εμφανίζεται όχι μόνο ως η κεντρική τραγουδίστρια, αλλά παράλληλα ως ηθοποιός και χορεύτρια.

Με τον διακεκριμένο κιθαρίστα/συνθέτη Μιχάλη Σουρβίνο συνεργάζονται ως duo με το οποίο έχουν παρουσιάσει την δουλειά τους στην Αθήνα και σε τουρνέ σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Επίσης ,παρουσιάζει την παραδοσιακή μουσική Tango και Folklore της πατρίδας της μαζί με τον γνωστό συνθέτη,πιανίστα,κιθαρίστα ,μπαντονεονίστα και ενορχηστρωτή Roman Gomez με τον οποίο έχει δημιουργήσει duo.
Πηγή http://www.eilissos.gr/natalia-soledad-petsalis.html

MARTHA MORELEON 
 Η Μεξικάνα Martha Moreleon είναι τραγουδίστρια και καθηγήτρια φωνητικής έκφρασης.
Ξεκίνησε να τραγουδά και να παίζει θέατρο από πολύ μικρή ηλικία. Σπούδασε κλασσικό τραγούδι με τον περίφημο τενόρο José Pulido (Χοσέ Πουλίδο) και δραματική τέχνη στο "Actor's Studio Dimitrios Sarras" (παράρτημα από το Act. Studio της Νέας Υόρκης). Το 1986 πήρε το 1ο βραβείο σαν ηθοποιός (σε μεξικάνικο έργο) στο διαγωνισμό '' Νεανικό θέατρο της πόλης του Μεξικού.'' Έχει λάβει μέρος σε σημαντικά φεστιβάλ (Μεξικό, Η.Π.Α, Κούβα, Π. Ρίκο, Δανία, Γερμανία, Τουρκία, Κύπρο και Ελλάδα).
Εδώ και χρόνια, ζεί μόνιμα στην Ελλάδα, η διάδοση της λατινοαμερικάνικης μουσικής στην Ελλάδα είναι στόχος της και έχει συνεργαστεί με τους πιο αξιόλογους μουσικούς της ελληνικής μουσικής σκηνής:
Ξαρχάκο, Νταλάρα, Φαραντούρη, Fons Musicalis...) Συνεργάζεται με αξιόλογους καλλιτέχνες του χώρου της λάτιν μουσικής,της Jazz και του έντεχνου ελληνικού Τραγουδιού.
Διδάσκει μοντέρνο τραγούδι στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Έχει συμμετάσχει σε δισκογραφικές δουλειές των:
Raza de cobre (Ελλάδα),
Naldo Labrín (Μexico/Αrgentina),
Papalote (Μexico),
Γιώργος Νταλάρας,
Σταμάτης Μάζαρης,
Synthesis
Πέτρος Δουρδουμπάκης,
Βαγγέλης Καρίπης,
Σύννεφα με Παντελόνια,
Apurimac,
Haig Yazdjian,
Estudiantina Νέας Ιονίας
Pepe Frank "30 Años"
Duok Sextet
O Andre Maia ήρθε από την Πορτογαλία στην Ελλάδα για πρώτη φορά το 1987. Ο ίδιος είχε αγαπήσει την Ελλάδα πολύ πριν μετακομίσει στην Αθήνα, διαβάζοντας βιβλία για την ελληνική γλυπτική και αρχιτεκτονική. Κατά σύμπτωση ο πρώτος του ρόλος στον κινηματογράφο ήταν δίπλα στην Ειρήνη Παππά, ενώ είχε την τύχη να συναντήσει τον Μάνο Χατζiδάκι. Έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο κοινό στη χώρα μας, που τον ακολουθεί παντού Ηθοποιός και τραγουδιστής, μετέφερε στο ελληνικό κοινό το συναίσθημα και την αλήθεια των fados.
Διαβάστε περισσότερα σε συνέντευξή του http://www.debop.gr/deBlog/athens-of-foreigners/portogalia-ellada-mia-agapi-megali-andre-maia
και στη σελίδα του https://www.facebook.com/Andr%C3%A9-Maia-Band-126966280691936/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου