Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

Η Luz Casal στην παγκόσμια περιοδεία της με τίτλο «Almas» που σημαίνει «Ψυχές» περιλαμβάνει και την Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.




L U Z C A S A L

η πιο ζεστή και ευαίσθητη φωνή της εποχής μας

"ALMA"

«ΨΥΧΗ»

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Η LUZ CASAL (Λουθ Καζάλ), η «Ντίβα της Ιβηρικής» με την αισθαντική φωνή, θα εμφανιστεί την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού παρουσιάζοντας ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων, με τίτλο «Alma» («Ψυχή»).

Η συναυλία δίνεται στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας της, ενώ νωρίτερα, στις 8 Σεπτεμβρίου, θα εμφανιστεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών και θα ακολουθήσει η Θεσσαλονίκη στο Μέγαρο Μουσικής στις 9 Σεπτεμβρίου.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια Luz Casal, η μούσα του Πέδρο Αλμοδοβάρ με την παγκόσμια ακτινοβολία, έχει χιλιάδες θαυμαστές σε όλη την Ελλάδα. Η δυναμική παρουσία της, το πάθος, η εκφραστικότητα, η ένταση και η μελωδικότητα της φωνής της δίνουν την εγγύηση για ένα πρόγραμμα από τα βάθη της ψυχής της, που θα ακουμπήσει την «Alma» όλων των θαυμαστών της!

Τραγούδια που υμνούν τη ζωή και τον έρωτα συνοδευόμενα από ορχήστρα σπουδαίων σολίστ και ερμηνευμένα από τη διασημότερη εκπρόσωπο της Ισπανόφωνης μουσικής σκηνής, θα προκαλέσουν ρίγη συγκίνησης με τη συγκλονιστική φωνή και ερμηνεία της.

Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου το Ηρώδειο θα πλημμυρίσει από ένταση και ερωτισμό από μια σπουδαία ερμηνεύτρια σε μια συναυλία όλο ψυχή!!!

Λίγα λόγια για την LUZ CASAL
Η Luz Casal, είναι μία πρέσβειρα της δύναμης της ανθρώπινης ψυχής και του Ισπανικού πολιτισμού, η διασημότερη εκπρόσωπος της μουσικής σκηνής της πατρίδας της παγκοσμίως, η σύγχρονη Ευρωπαία ντίβα με τα 24 συνολικά άλμπουμ και τα εκατομμύρια πωλήσεις.

Η μοναδική Λουθ Καζάλ, που παραμένει πάντα η πιο ζεστή, πληθωρική και ευαίσθητη φωνή της εποχής μας, πέρα από τα θρυλικά «Piensa en mi» και «Un Ano de Amor», τους μεγαλύτερους θησαυρούς της μητρικής της γλώσσας, θα ερμηνεύσει αξεπέραστες μελωδίες, πολυαγαπημένα, χιλιοτραγουδισμένα και αλησμόνητα μπολερό, ταγκό και φλαμένκο. Διαχρονικές και οικουμενικές ανθρώπινες ιστορίες για την ζωή, τον έρωτα, την προδοσία, την ελπίδα, το καταλυτικό, απόλυτο και αιώνιο πάθος, που μας αφηγείται με τον χαρακτηριστικό προσωπικό της τρόπο, μια φωνή ιδιαίτερη σαν τη θάλασσα, ήρεμη και ποτέ θυμωμένη. Που μοιάζει να κουβαλάει κάτι από την υγρασία, τις σκιές και τους μύθους που κρύβονται στα δάση της πατρίδας της, κάτι από την σπαρακτική ορμή των πελώριων κυμάτων του Ατλαντικού, κάτι από την σαγηνευτική νηνεμία της Μεσογείου. Ιστορίες της ψυχής, του σώματος και της φωτιάς, ερμηνευμένες ιδανικά.

Η μεγάλη αυτή τραγουδίστρια, που εισήγαγε το ροκ στην Ισπανία, εξάγοντας ταυτόχρονα με απίστευτη επιτυχία τη δική της μουσική παράδοση σ' όλο τον κόσμο, κερδίζοντας διακρίσεις και βραβεία όπως το φημισμένο Goya, πειραματίζεται συνεχώς με νέα είδη, συνεργαζόμενη με πολλούς αναγνωρισμένους και σημαντικούς καλλιτέχνες. Είτε ερμηνεύει ποπ και ροκ μπαλάντες, είτε μπλουζ και φλαμένκο, παραμένει πάντα η πιο πληθωρική, ζεστή και ευαίσθητη φωνή της εποχής της.

Η μαγική φωνή της Luz, είναι που θα προκαλέσει πάλι τις αισθήσεις μας. Που θα μας ξεναγήσει ευγενικά στα απόκρυφα μονοπάτια της ανθρώπινης καρδιάς, που θα μας ταξιδέψει ξανά στη χώρα της νοσταλγίας. Που θα μας πυροδοτήσει το πάθος, θα κρατήσει άσβεστη τη φλόγα της ζωής, θα κερδίσει για ακόμη μία φορά το στοίχημα απέναντι στον όντως σπάνιο συνδυασμό, ανάμεσα στην υψηλή αισθητική και την αυθεντική λαϊκότητα. Ανάμεσα στην αληθινή τέχνη και στη μαζική ανταπόκριση του κοινού, αποδεικνύοντας ότι μπορούν κάλλιστα να συνυπάρχουν.

INFO
LUZ CASAL
«ALMA»
ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ
Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ώρα Έναρξης : 21.00

Τιμές Εισιτηρίων :
ΚΑΤΩ ΔΙΑΖΩΜΑ
Διακεκριμένη Ζώνη: 70 €
A΄ Ζώνη: 58 €
Β΄ Ζώνη: 45 €
Γ΄ Ζώνη: 35 €

ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ
Δ΄ Ζώνη: 23 €
Ε΄ Ζώνη: 15 € (Φοιτητικά – Ανέργων – Πολυτέκνων – ΑΜΕΑ)

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Online: www.ticketservices.gr
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Στα ταμεία της Ticket Services: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου)
Στα καταστήματα PUBLIC σε όλη την Ελλάδα

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ELVA τηλ.: 210 6728080 www.elvaevents.gr

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ : www.elvaevents.gr

https://www.facebook.com/events/275962775929710/?unit_ref=suggested_events

Η Luz Casal είναι μία ντίβα της ευρωπαϊκής μουσική με διεθνή ακτινοβολία, ζεστή, πληθωρική παρουσία και ευαίσθητη φωνή που ταιριάζει ιδανικά με την ατμόσφαιρα των ταινιών του Almodovar, τα πάθη, τους έρωτες αλλά και τις ιστορίες μέσα σε νυχτερινά jazz bar. Η μεγάλη Ισπανίδα τραγουδίστρια φέτος πραγματοποιεί την παγκόσμια περιοδεία της με τίτλο «Almas» που σημαίνει «Ψυχές» και έχει συμπεριλάβει στις μεγάλες πόλεις του κόσμου που θα περιοδεύσει, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. Ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων. Μια συναυλία γεμάτη ένταση και εκφραστικότητα, ερωτισμό και συγκίνηση.

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014
Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών. Ώρα: 21.00


Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ώρα: 21.00


Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Ώρα: 21.00

Ηρώδειο ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2103241807

ΕΙΔΟΣ JAZZ / BLUES
Για τη συναυλία στο Ηρώδειο τα εισιτήρια κυμαίνονται από 15 έως 70 €.
Η προπώληση έχει αρχίσει στην Πανεπιστημίου 39 και στο τηλέφωνο 210 7234567.

Λουθ Κασάλ




Λουθ Κασάλ Παθ
Ημ. Γέννησης 11 Νοεμβρίου 1958(55 ετών)
Καταγωγή Βοϊμόρτο, Γαλικία Ισπανία
Τραγουδίστρια, Τραγουδοποιός Eίδος Ποπ, Ροκ Δισκογραφική εταιρεία Hispavox, Zafiro
Ιστοσελίδα luzcasal.es



Η Λουθ Κασάλ (Luz Casal) ισπανική προφορά ΔΦΑ: [luθ kaˈsal], είναι Ισπανίδα τραγουδίστρια. Γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου του 1958 σε ένα χωριό της Γαλίκιας, το Βοϊμόρτο (Boimorto), στην επαρχία Λα Κορούνια.


Το πλήρες όνομα της είναι Μαρία Λούθ Κασάλ. Είναι μοναχοκόρη του Χοσέ Κασάλ και της Ματίλδε Παθ. Όταν ήταν 6 μήνων έφτασε με την οικογένειά της στην Αστουρία, στην πόλη Αβιλές. Εκεί σπούδασε στο εκκλησιαστικό σχολείο των Αδερφών της Αγίας Δωροθέας, Παούλα Φρασινέττι. Αργότερα μετακόμισε με την οικογένειά της στη Χιχόν όπου σπούδασε μουσική, πιάνο, σολφέζ και μπαλέτο. Στην εφηβική της ηλικία συμμετείχε στο ροκ συγκρότημα Los Fannys. Με άλλο συγκρότημα περιόδευσε στην Αστούριας, στη Λεόν και στη Γαλίκια. Το 1977 πήγε στη Μαδρίτη για να συνεχίσει τη μουσική καριέρα της. Εκεί ηχογράφησε τραγούδια πώς το “La Guapa” (Η Ωραία). Απευθύνθηκε σε αρκετές δισκογραφικές εταιρίες ώσπου μία ανεξάρτητη εταιρία την προσέλαβε. Συνεργάστηκε με άλλους τραγουδιστούς καθώς και με τον Juan Pardo (Χουάν Πάρδο), ένα σημαντικό τραγουδιστή, στις συναυλίες του.


Δοκίμασε τις δυνάμεις της στο θέατρο όπου ερμήνευσε τη Ρακέλ Μέιερ, στη θεατρική παράσταση ”Las Divinas” (Οι υπέροχες). Το 1980 ηχογράφησε το πρώτο τραγούδι της “El Ascensor” (Το ασανσέρ) σε μία πολυεθνική εταιρία. Το 1981 μεταπήδησε στη δισκογραφική Zafiro, όπου ηχογράφησε τον πρώτο δίσκο της, Luz (Λουθ, «Φώς»), το 1982.


Το 1983 έκανε το πρώτο βίντεο-κλιπ τραγουδιού της, το “No aguanto más” (Δεν υπομένω άλλο). Το 1984 ηχογράφησε τον δίσκο “Los ojos del gato” (Τα ματιά του γάτου). Το 1985 έκανε επιτυχία με το τραγούδι της,“Rufino”, στον νέο δίσκο “Luz III”. Το 1986 πήγε στη Γερμανία όπου ηχογράφησε το “The water is life”.


Στο τραγούδι της συνεργάστηκε ο Ντέιβιντ Νόπφλερ, ο οποίος έφυγε από το συγκρότημα Dire Straits.


Το 1987 τραγούδησε ένα τραγούδι με το συγκρότημα “The Christians”, σε ένα πρόγραμμα τηλεόρασης. Τον Μαïο του 1987 ηχογράφησε τον δίσκο “Quiéreme aunque te duela” (Αγάπα με αν και σε πονάει) διαφορετικό από όλους τους δίσκους που έκανε, τώρα μπαλάντες και λιγότερο ροκ. Το 1989 ηχογράφησε τον δίσκο ”Luz V” και πούλησε 300.000 αντίγραφα με τραγούδια όπως το “No me importa nada”, το “Loca” και το “Te dejé marchar”. Επισκέφθηκε τη Χιλή και τραγούδησε με τον Στινγκ και τον Πίτερ Γκάμπριελ σε ένα φεστιβάλ υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ διάλεξε μια τραγούδι του δίσκου για την ταινία του ”Tacones Lejanos”. Με αυτήν ταινία έγινε γνωστή στη Γαλλία, όπου ηχογράφησε κάποιους δίσκους στα γαλλικά και έκανε επιτυχίες. Τραγούδησε στο θέατρο Ολύμπια του Παρισιού και γέμισε το θέατρο La Cigale για πέντε συνεχόμενες ημέρες. Στη συνέχεια ηχογράφησε 5 καινούργιους δίσκους.


Τα σημαντικότερα από τα βραβεία που έχει κατακτήσει ήταν το μετάλλιο των Τέχνων και των Γράμμων της Γαλλίας και το χρυσό μετάλλιο της Μαδρίτης και του Παρισιού.


Κινδύνεψε δύο φορές από τον καρκίνο αλλά συνήλθε.

Δισκογραφία
Singles
No aguanto mas (1982)
Eres tu (1982)
Ciudad sin ley (1982)
Los ojos del gato (1984)
Detrás de tu mirada (1984)
Secreto (1984)
Voy a por ti (1985)
Rufino (1985)
Hechizado (1985)
Quiéreme aunque te duela (1987)
Un día marrón (1987)
Que rabia (1987)
Te dejé marchar (1988)
Loca (1989)
No me importa nada (1989)
El tren (1990)
He visto un angel (1990)
Piensa en mi (1991)
Un pedazo de cielo (1991)
Un año de amor (1991)
Es por ti (1992)
Tal para cual (1992)
Entre mis recuerdos (1995)
Lo eres todo (1995)
Besaré el suelo (1995)
Plantado en mi cabeza (1996)
Te ofrezco lo que tengo (1996)
Mi confianza (1999)
Sentir (2000)
Quisiera ser y no puedo (2000)
Inesperadamente (2000)
Ni tu ni yo (2002)
Dame un beso (2003)
A veces un cielo (2003)
Un nuevo dia brillará (2004)
Sencilla alegría (2005)
Mi memoria (2005)
Se feliz (2007)
Soy (2008)
Con mil sufrimientos (2009)
Historia de un amor (2009)
Άλμπουμ
El ascensor (Single) (1980)
Luz (1982)
Los ojos del gato (1984)
Luz III (1985)
Quiéreme aunque te duela (1987)
Luz V (1989)
A contraluz (1991)
Como la flor prometida (1995)
Un mar de confianza (2000)
Con otra mirada (2002)
Sencilla alegría (2005)
Vida tóxica (2007)
La Pasión (2009)
Άλμπουμ-συλλλογές
Pequeños y grandes éxitos (1996)
Pequeños, medianos y grandes éxitos (2006)
Άλμπουμ που κυκλοφόρησαν στη Γαλλία
The best of Luz Casal (1998)
Pequeños, medianos y grandes éxitos (French edition) (2006)
Συμμετοχή σε μουσικές ταινιών
Tacones lejanos (1991)
El Bosque animado (2001)
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Επίσημη ιστοσελίδα (ισπανικά)
Λουθ Κασάλ στο Internet Movie Database
Πληροφορίες στο Βoimorto (ισπανικά)
Κριτική της La Pasión (αγγλικά)

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%BF%CF%85%CE%B8_%CE%9A%CE%B1%CF%83%CE%AC
%CE%BB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου