Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ο διάσημος πιανίστας Ludovico Einaudi στο Ηρώδειο!

Ludovico Einaudi "Walk" (Official Video)

Ludovico Einaudi - Primavera


Ludovico Einaudi - Nightbook (new album Nightbook)

“Είναι μόνο όταν έχουμε συνειδητοποιήσει ή μας έχει υπενθυμιστεί ότι ο χρόνος μας είναι περιορισμένος που μπορούμε να διοχετεύσουμε την ενέργειά μας στην αληθινή ζωή" - Ludovico Einaudi

Ο Ludovico Einaudi θα εμφανιστεί για δεύτερη φόρα στην χώρα μας, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στις 26 Σεπτεμβρίου, με το πιάνο του και μία 11μελή ορχήστρα .

Ο σπουδαίος πιανίστας Ludovico Einaudi έκανε τον περασμένο Οκτώβριο την παρθενική του εμφάνιση στο Αθηναϊκό κοινό και γοήτευσε τους παραβρισκόμενους στο κατάμεστοΜέγαρο Μουσικής.

Προικισμένος με μία μοναδική αίσθηση μελωδίας και ρυθμού, ο Ludovico Einaudi, συνομίλησε με το κοινό του με πολύ ανθρώπινο και συγκινητικό τρόπο, χρησιμοποιώντας την μουσική και ‘ενορχηστρώνοντας’ τα συναισθήματα μας. Με την συνοδεία μίας εξαιρετικής ορχήστρας εγχόρδων, κρουστών, κιθάρας, μπάσου και ηλεκτρονικών στοιχείων, ο Ludovico Einaudi δημιούργησε μία συναισθηματική και περιπετειώδη διαδρομή στο χρόνο. Μία μουσική πανδαισία που αναμίγνυε στοιχεία ρομαντισμού, μπαρόκ, Ιταλικής folk και μινιμαλισμού, σε μία εντυπωσιακή παλέτα ηχοχρωμάτων.

Φωτεινή, συγκινησιακή, αβίαστα λυρική και εξαιρετικά εκλεπτυσμένη η μουσική και η απόδοση του Ludovico Einaudi έχουν γοητεύσει ένα ολοένα αυξανόμενο κοινό στην διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών, του οποίου η ποικιλία και αφοσίωση είναι απαράμιλλη. Έχει κυκλοφορήσει μία σειρά από άλμπουμ που ανέβηκαν σε περίοπτες θέσεις στα chart και σημείωσαν πωλήσεις υψηλότερες από ένα εκατομμύριο, ‘ξεπουλάει’ τα εισιτήρια των πιο εκλεκτών αιθουσών συναυλιών σε όλο τον κόσμο, συνέθεσε μία σειρά από βραβευμένα κινηματογραφικά scores και βρίσκεται στην κορυφή των δημοσκοπήσεων του ακροατηρίου καθιστώντας τον ένα μοναδικό φαινόμενο του διαδικτύου. Με μία μοναδική μουσική αλχημεία που προσεγγίζει και χρησιμοποιεί στοιχεία κλασικής μουσικής, rock, electronica και world music, έχει αποδώσει παραδοσιακές ιδέες του είδους και παρωχημένες διαιρέσεις του κοινού και έγινε ένας από τους πιο γνωστούς συνθέτες και αναμφίβολα ο πιο αγαπημένος επίσης.

Ο Ludovico γεννήθηκε στο Τορίνο της Ιταλίας και εκπαιδεύτηκε ως συνθέτης και πιανίστας κλασικής μουσικής στο Ωδείο του Μιλάνου πριν συνεχίσει τις σπουδές του με τον Luciano Berio, έναν από τους πιο σημαντικούς avant-garde συνθέτες του εικοστού αιώνα. H καριέρα του ξεκίνησε με μία σειρά από αναθέσεις μεγάλου κύρους για ιδρύματα όπως το USA’s Tanglewood Festival και το Paris’ IRCAM αλλά στράφηκε μακριά από ότι φαινόταν μία λαμπερή κλασική καριέρα για να δημιουργήσει την δική του πορεία, που του έδωσε την ελευθερία να ‘συμβιβάσει’ τις ευρείες και αντικρουόμενες επιρροές του. Σύντομα άρχισε να ενσωματώνει στις συνθέσεις του διαφορετικά μουσικά είδη και στιλ όπως pop, rock, world και folk μουσική.

Ο Ludovico έγινε γνωστός σε ένα ευρύ κοινό, από τα κομμάτια του που συμπεριλήφθηκαν στα soundtracks των πρόσφατων ταινιών ‘Intouchables’ και ‘I’m Still Here’ αλλά και στην τηλεοπτική μεταφορά του ‘Doctor Zhivago’, στο ‘This is England’ και ‘Acquario’ (όπου κέρδισε το Grolla D’oro για το Best Soundtrack). Τα τραγούδια “Walk” & “Run” που ακούγονται στα ραδιόφωνα την τελευταία χρονιά είναι από το νέο άλμπουμ του Ludovico Einaudi, “In A Time Lapse”.

Ludovico Einaudi: In a Time Lapse, live from home

Το νέο του άλμπουμ In A Time Lapse χρειάστηκαν δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί και ηχογραφήθηκε τον Οκτώβριο του 2012 σε ένα μοναστήρι κοντά στην Βερόνα.

Το ‘In A Time Lapse’, ερευνά την ιδέα της σύλληψης συναισθημάτων και εμπειριών σε ένα μοναδικό λεπτό του χρόνου. Όπως και στα προηγούμενα άλμπουμ του, στο ‘In A Time Lapse’ κυριαρχεί το πιάνο, και συνοδεύεται από έγχορδα και διακριτικά synths και ηλεκτρονικούς ήχους. Και αναπτύσσεται σαν σουίτα με μία αντίληψη που ανακαλεί τη μορφή μίας νουβέλας διασπασμένης σε διαφορετικά κεφάλαια.

Επικό και συναισθηματικό όπως το “Divenire”, πειραματικό και περιπετειώδες όπως το “Nightbook”, το “In A Time Lapse” κινείτε ακόμα πιο πέρα εξερευνώντας νέες τεχνικές και ενορχηστρώσεις που αναμιγνύουν διαφορετικούς μουσικούς κόσμους σε έναν.

Μέσα στο κλασικό στιλ του Ludovico, σε αυτό το άλμπουμ μπορείτε να ακούσετε απόηχους του ‘μπαρόκ’ και της Ιταλικής folk μουσικής, έγχορδα ρομαντικά στοιχεία και μία μεγάλη ποικιλία χρωμάτων ανάμεσα στα κρουστά και τα ηλεκτρονικά στοιχεία, εμφανίζονται καθ’όλη την διάρκεια ενός ταξιδιού που μεταφέρει τον ακροατή δια μέσου ενός στοχασμού στην ιδέα του χρόνου, με τα λόγια του Ludovico ‘όταν αποκτάς συνείδηση ότι ο χρόνος μας είναι περιορισμένος, είναι η στιγμή που προσπαθείς να γεμίσεις αυτόν τον χώρο με όλη σου την ενέργεια και τα συναισθήματα και αρχίζεις να ονειρεύεσαι πέρα από τα όρια και να ζεις κάθε στιγμή της ζωής σου ολοκληρωτικά όπως τότε που ήσουν παιδί’.

Ο Ludovico είναι προικισμένος με μία μοναδική αίσθηση μελωδίας και ρυθμού, και έχει την ικανότητα να δημιουργεί υπέροχα συναισθήματα στον ακροατή σε όλη την διάρκεια της ακρόασης της μουσικής του.

Το ‘In A Time Lapse’ είναι γαλήνιο και δημιουργεί συναισθήματα ευδαιμονίας, ίσως το καλύτερο άλμπουμ στη πορεία του μέχρι σήμερα.
Με άλμπουμ που έφτασαν στην κορυφή αμέτρητων charts και κονσέρτα που ‘ξεπουλάνε’ τα εισιτήρια των πιο εκλεκτών αιθουσών συναυλιών σε όλο τον κόσμο, η μία χώρα μετά την άλλη γοητεύονται με τον Ludovico και τον τοποθετούν σε τέτοια εξέχουσα θέση στην καρδιά τους που είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουν για πολλά χρόνια.



www.ludovicoeinaudi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου