Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Συνέντευξη τύπου (Uncut)-Το hiphop & το lowbap πρώτη φορά μαζί για τον Παύλο Φύσσα 25/9/2013






Συνέντευξη τύπου (Uncut)-Το hiphop & το lowbap πρώτη φορά μαζί για τον Παύλο Φύσσα 25/9/2013

https://www.youtube.com/watch?v=yf5Dv_5QrSo

Στη δημοσίευση του παραπάνω βίντεο από την Αντιφασιστική Δράση γράφουν στις 26 Σεπ 2013 :
"Ο Παύλος Φύσσας (καλλιτεχνικό όνομα Killah P) (1979 - 18 Σεπτεμβρίου 2013) ήταν καλλιτέχνης της ραπ ο οποίος δολοφονήθηκε από οπαδό του εθνικιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή.
Ο πατέρας του δούλευε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος. Ο Παύλος Φύσσας μετά το σχολείο είχε δουλέψει και αυτός σε παρόμοιες εργασίες από το 1998 μέχρι το 2003 και ανήκε στο Συνδικάτο του Μετάλλου, ενώ στη συνέχεια είχε αφιερωθεί στη μουσική.
Από ηλικία 18 ετών είχε γνωριστεί με μέλη της Freestyle Productions, εταιρείας παραγωγής low bap μουσικής με έδρα το Πέραμα. Μέσω της μουσικής του μιλούσε για πρόσφυγες, μετανάστες, για τη βία του κατεστημένου, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και του Κάρλο Τζουλιάνι, διαδηλωτή στη Γένοβα το 2001. Αναφέρεται ότι δεν ανήκε σε κάποια παράταξη αλλά ήταν αντιφασίστας και ανήκε στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Το καλλιτεχνικό του όνομα Killah P (Killah Past) σήμαινε σύμφωνα με τον ίδιο «Δολοφόνος του παρελθόντος» και το πήρε όταν έφυγε από την Freestyle Productions. Είχε συμμετάσχει σε δισκογραφικές συλλογές και είχε κάνει αρκετές ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια. Συνεργάστηκε με γνωστούς hip-hop Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Μετζέλος (από το συγκρότημα Ημισκούμπρια), μαζί με τον οποίο δημιούργησε βίντεο με τίτλο «Κρίση» και τον Λόγο Απειλή.
Το Φεβρουάριο του 2012 είχε εμφανιστεί σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με παρουσίαση μουσικής εκδήλωσης.
Η δολοφονία του έγινε τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 στην Αμφιάλη από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά και έγινε αφορμή για εξέταση από τον εισαγγελέα των δραστηριοτήτων του κόμματος της Χρυσής Αυγής"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου