Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

Fairuz Φαϊρούζ Φεϊρούζ τυρκουάζ στην αραβική γλώσσα فيروز

فيروز - الجمعة العظيمة والقيامة - كاملة

Fairuz - η Mεγάλη Παρασκευή  και Aνάσταση - Πλήρης

Fairuz- Η ζωή εν τάφω (Yassouh El hayat Nouazimak)


فيروز - انا الام الحزينة
Fairuz - Είμαι λυπημένος μητέρα (στα δύο βίντεος που ακολουθούν σκηνές από τη ταινία τα Πάθη του Χριστού)




واحبيبي - فيروز
Και Ahbibi - Fairuz
https://www.youtube.com/watch?v=WEwBnhoW7gE

تراتيل الجمعة العظيمة.
Ύμνοι της Μεγάλης Παρασκευής.


Fayrouz Αγνή Παρθένε Δέσποινα St. John the Baptist Monastery by Reema Rahbany




Φαϊρούζ



Η Φαϊρούζ το 2001

Η Φεϊρούζ (αραβ. فيروز = τυρκουάζ στην αραβική γλώσσα), είναι Λιβάνια τραγουδίστρια, ελληνορθόδοξη.


Πρώτα χρόνια

Γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1935 (επικρατέστερη ημερομηνία) στο χωριό Jabal Alarz. Το πραγματικό της όνομα είναι Νουχάντ Χαντάντ. Λίγα χρόνια αργότερα μετακομίζει στη Βυρητό. Η πρώτη της επαφή με τη μουσική είναι από το ραδιόφωνο ενός γείτονα. Ούσα μαθήτρια θα ενταχθεί στην σχολική χορωδία ενώ αργότερα θα πάρει μέρος σε ραδιοφωνικά προγράμματα. Ο συντηρητικός πατέρας της Ουάντι Χαντάντ (Wadi Haddad) δεν συμφωνούσε με αυτή την επιλογή και αρχικά είχε αρνηθεί να δώσει την άδειά του.
Η οντισιόν που της άλλαξε τη ζωή

Συμμετέχοντας αρχικά σε χορωδίες, αποφασίσει να κάνει το μεγάλο βήμα. Παίρνει μέρος σε μια οντισιόν ενός σταθμού τραγουδώντας το "Mawal" και το "Ya Zahraten Fi Khialay" εντυπωσιάζοντας τα στελέχη. Ένα από αυτά, ο Halim Elrumi, αντιλαμβανόμενος τις εξαιρετικές φωνητικές της ικανότητες, της προσφέρει τραγούδια και της δίνει το καλλιτεχνικό όνομα Φεϊρούζ.
H γνωριμία με τον Assi Rahbany

Ο Halim Elrumi αποφασίζει να γνωρίσει τη Φεϊρούζ σε δυο πολυτάλαντα αδέρφια, τον Assi και τον Mansour Rahbany, oι οποίοι ενθουσιασμένοι από τη φωνή της, δέχονται να της γράψουν τραγούδια. Η επαγγελματική σχέση της Φεϊρούζ και του Ασσι σύντομα θα εξελιχθεί σε μια τρυφερή σχέση και το 1954 θα παντρευτούν. Θα αποκτήσουν μαζί τέσσερα παιδία : Τον Ziad (άξιος συνεχιστής του πατέρα του συνθέτοντας για την μητέρα του μεγάλες επιτυχίες), την Layal (πεθαίνει το 1987 από ανέυρισμα στον εγκέφαλο), τον Hali (υψηλός πυρετός στην παιδική του ηλικία τον αφήνει παράλυτο) και την Reema (εκτελεί χρέη manager και είναι συνέχεια στο πλευρό της μητέρας της μέχρι σήμερα)
Δισκογραφία
'Itab (1952)
Raj'a (1953)
Rajioun (1957)
Songs from Baalbeck (1959)
Fayrouz (1960)
Sing with the Stars of Lebanon (1960)
Damascus International Festival (1960)
Albaalbakiya (1961)
Fayrouz in Sentimental Mood (1961)
Ishar (1961)
Good Friday Eastern Sacred Songs (1962)
Jesr Elqamar (1962)
The Night and the Lantern (1963)
Rings For Sale (1964)
The Bracelet (1964)
Christmas Hymns (1965)
Andaloussiyat (1966)
Fayrouz - Damascus Festival (1966)
Safar Barlek Film Score (1967)
The Days of Fakhr Eddine (1967)
Bint El-Hariss Highlights (1967)
Ash Shakhs (1969)
Jibal As-Sawan (1970)
Sah Ennom (1970)
Ya'Eesh Ya'Eesh (1970)
Fayrouz - Greatest Hits (1971)
La Gardienne des Cles (1971)
Dabke Vol. I (1971)
Gens de Papier: Highlights (1971)
Reminiscing with Fayrouz (1971)
Fayrouz in San Francisco live recording (1971)
Nas min Waraqvol I (1971)
Nas min Waraqvol II (1971)
Nas min Waraqvol III (1971)
Fayrouz at the Piccadilly (1971)
The Days of Fakhr Eddine: Highlights Vols. I, II, III (1971)
Sanarji'u (1971)
Fayrouz and the Lebanese Popular Group (1971)
Jerusalem in My Heart (1971)
Fayrouz - Ten Years of Success, Vol II (1971)
Oriental Evening with Fayrouz and Wadi al-Safi (1971)
Fayrouz in America (1971)
Soiree Avec Fayrouz (1972)
Baalbeck and Damascus Festival 1972 (1972)
Baalbeck Festival 1972: Highlights (1972)
Mais El Reem: Highlights (1972)
Mais El Reem Double Album (1972)
Dabke Vol II (1973)
Al Mahatta, Vols. I, II, III (1973)
Al Mahatta: Highlights (1973)
Poeme d'Amour Vols. I, II, III (1973)
Poeme d'Amour: Highlights (1973)
Dabke Vol. III (1974)
Bessaha Tlakayna (1974)
Aboul Mijana (1974)
Return of the Soldiers (1974)
Loulou vols. I, II, III (1974)
Fayrouz Sings the Hits of Loulou (1974)
Loulou: Highlights (Double Album) (1974)
Mais El Reem Vols. I, II, III (1975)
B'Hebbak Ya Loubnan (1976)
Petra Vols. I, II, III (1977)
The Very Best of Fayrouz (1978)
Fayrouz in London (1978)
Fayrouz - Ten Years of Success, Vol. II (1978)
Fayrouz - Ten Years of Success, Vol. III (1978)
The Music of Fayrouz Operettas (1979)
Fayrouz - Ten Years of Success, Vol. IV (1979)
Fayrouz at the Olympia (1979)
Wahdon (1979)
Lebanon Forever (1979)
Dahab Ayloul (1980)
Soiree Avec Fayrouz, Vol. II (1980)
At The Royal Festival Hall London (1986)
Safirat Al 'Arab (1988)
Kifak Inta (1991)
Shat Iskenderia
Ana Ou Sehrani
Ya Rayeh
Chante Zaki Nassif (1994)
Chante Philemon Wehbe
To Assy (1995)
Houmoum El Hob
Meshwar
Ma'akoum (1997)
Ya Tara Nsina
Ma'rifti Feek
Mish Kayen Hayk Tkoun (1999)
Fairouz - Maux d'Amour - Arabian Masters (2000)
Anasheed
Live At Beiteddine 2000 (2001)
Bint El-Harass
Wala Kif (2002)
Qasaed
Fayrouz: Live in Dubai (2008)
Eh Fi Amal (2010)
Μιούζικαλ
Ayyam al Hassad (Days of Harvest – 1957)
Al 'Urs fi l’Qarya (Ο γάμος στο χωριό – 1959)
Al Ba'albakiya (Το κορίτσι από το Baalbek) – 1961)
Jisr el Amar] (Γέφυρα του φεγγαριού – 1962)
Awdet el 'Askar (Η επιστροφή των στρατιωτών – 1962)
Al Layl wal Qandil] (The Night and the Lantern – 1963)
Biyya'el Khawatem (Ring Salesman – 1964)
Ayyam Fakhreddine (Οι ημέρες του Fakhreddine – 1966)
Hala wal Malik (Η Hala και ο βασιλιάς – 1967)
Ach Chakhs (Το άτομο – 1968–1969)
Jibal Al Sawwan (Βουνά Sawwan – 1969)
Ya'ich Ya'ich (Long Live, Long Live – 1970)
Sah Ennawm (Κοιμήθηκες καλά? – 1970–1971)
Nass min Wara' (People Made out of Paper – 1971–1972)
Natourit al Mafatih (The Guardian of the Keys – 1972)
Al Mahatta (Ο σταθμός – 1973)
Loulou – 1974
Mais el Reem (The Deer's Meadow – 1975)
Petra – 1977–1978
Sah Ennawm (Κοιμήθηκες καλά? – 2006–2008)
Φιλμογραφία
Biyaa el Khawatem - 1965
Safar Barlek - 1967
Bent El Hares - 1968
Τηλεόραση
Al Iswara (The Bracelet)
Day'it El Aghani (Village of Songs)
Layali As'Saad (Nights of Happiness)
Al Quds fil Bal (Jerusalem in my Heart)
Dafater El Layl (Night Memoirs)
Maa Al Hikayat (With Stories)
Sahret Hobb (Romantic Evening)
Qasidat Hobb (A Love Poem). Παρουσιάστηκε και σαν μιούζικαλ στο Baalbeck το 1973
Συναυλίες
Λίβανος - Sahel Alma - platea theatre. (Δεκέμβριος 2011)
Ολλανδία, Άμστερνταμ (Ιούνιος 2011)
Λίβανος, BIEL (2010)
Μπαχρέιν (2008)
Ελλάδα, Αθήνα (2007)
ΗΑΕ, Άμπου Ντάμπι (2006)
ΗΑΕ, Ντουμπάι (2006)
Καναδάς, Μόντρεαλ (2005)
Ιορδανία, Αμμάν (2004)
Κατάρ (2003)
Ηνωμένες Πολιτείες, tour (2003)
Λίβανος, Beiteddine (2003)
ΗΑΕ, Ντουμπάι (2003)
ΗΑΕ, Ντουμπάι (2002)
Γαλλία, Παρίσι (2002)
Λίβανος, Beiteddine (2002)
Λίβανος, Beiteddine (2001)
ΗΑΕ, Ντουμπάι (2001)
Λίβανος, Beiteddine (2000)
Ιορδανία, Αμμάν (1999)
Ηνωμένες Πολιτείες, Λας Βέγκας (1999)
Ελβετία, Γενεύη (1999)
Λίβανος, Μπάαλμπεκ (1998)
Τυνησία, Τύνιδα (1998)
Μπαχρέιν (1998)
ΗΑΕ, Ντουμπάι (1997)
Αγγλία, Λονδίνο (1994)
Λίβανος, Βηρυτός (Martyrs’ Square 1994)
ΗΑΕ, Ντουμπάι (1993)
Κατάρ (1992)
ΗΑΕ, Ντουμπάι (1990)
Κουβέιτ (1989)
Αίγυπτος, Κάιρο (1989)
Γαλλία, Παρίσι (Bercy 1988)
Μπαχρέιν (1987)
Αγγλία, Λονδίνο (Royal Festival Hall 1986)
Αγγλία, Γουεστμίνστερ (Saint Margaret’s Church 1986)
Συρία, Μπόσρα (1985)
ΗΑΕ, Άμπου Ντάμπι (1985)
Αυστραλία, Μελβούρνη και Σίδνευ (1984)
Ιορδανία, Γέρασα (1983)
Ηνωμένες Πολιτείες, tour (1981)
ΗΑΕ, Σάρια (1979)
Γαλλία, Παρίσι (Olympia 1979)
Αγγλία, Λονδίνο (Palladium Hall 1978)
Κουβέιτ (1976)
Ιορδανία, Αμμάν (1976)
Συρία, Δαμασκός (1976)
Αίγυπτος, Κάιρο (1976)
Μαρόκο, Ραμπάτ (1975)
Ιράκ, Βαγδάτη (1975)
Αμερική, tour (1971)
Αλγερία, Αλγέρι (1968)
Τυνησία, Τύνιδα (1968)
Λίβανος, Cedar’s Festival (1967)
Κουβέιτ (1966)
Λίβανος, Beiteddine (1965)
Ιορδανία, Αμμάν (1965)
Αγγλία, Λονδίνο (Albert Hall 1962)
Λατινική Αμερική, Βραζιλία και Αργεντινή (1961)
Συρία, Δαμασκός (Damascus International Festival 1961)
Συρία, Δαμασκός (Damascus International Festival 1960)
Συρία, Δαμασκός (Damascus International Festival 1959)
Λίβανος, Μπάαλμπεκ (1957)

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CE%B1%CF%8A%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%B6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου